Steg 1

Mörk choklad
Värm till 48-50 grader. Kyl till 27-28 grader och värm sedan till 32 grader.

Mjölkchoklad
Värm till 45 grader. Kyl till 26-27 grader och värm sedan till 30 grader.

Vit choklad
Värm till 40 grader. Kyl till 25-26 grader och värm sedan till 28-29 grader.

65st

Passion

50 g glykos
40 g grädde
85 g passion
– kokas upp

– 285 g vit choklad tillsätt i gräddblandningen och mixa
– 20 g sprit mixa
– 60 g smör mixa i sist
– kyl till 22 grader

Gör dina egna praliner

Temperering

• Värm chokladen till rätt temperatur, se rutan: Steg 1.

• Häll ut tre fjärdedelar av chokladen på en marmorskiva.

Stryk fram och tillbaka tills chokladen börjar stelna.

• Skrapa upp chokladen och blanda med den resterande chokladen.

• Värm under omrörning till rätt temperatur.

60 st

Mandelnougat

150 g florsocker
250 g rostad mandel
– mixa

250 g mjölkchoklad
– mixa

– kyl till 28 grader

65 st

Mörk tryffel

215 g grädde
75 g glykos
– kokas upp

– 360 g mörk choklad tillsätt i grädden och mixa

– kyl till 22 grader
– smaksätt gärna med lakritspulver eller fint rivet apelsinskal